3 Ekim 2016 Pazartesi

Gebelik Hesaplamasıyla Hamileliğinizi Hafta Hafta Takip Edin

Gebelik dönemi hiç kuşkusuz bayanların yaşamlarındaki en değerli dönemlerden biridir. gebelik dönemi boyunca ümitle miniğini gözler anne adayı, miniğiyle kavuşacağı zamanın hasretiyle yanar hep. Gebelik hesaplama programlarıyla sırdaş gibi olur neredeyse. Gebelik dönemi kolay ilerlemeyebilir muhakkak her konuda görüldüğü gibi bu hususta da zorluk yaşamadan feraha varılamıyor.

Gebe kadınların tamamı sıhatli bir evlat hayata kazandırmak amacıyla gebelikleri sürecinde kendilerine ve bebeklerine çok özen göstermelidirler. Bu sebeptendir ki sık sık hekimlere muayeneye giderek yavrularının sağlığı ile ilgili bilgi edinirler lakin zaman zaman gidilen muayeneler bazı zamanlarda yeterli gelmeyebilir. Tam bu noktada anne adayları doktor kontrollerine ek olarak kendileri hamilelik takibi yapmaya niyetlenirler.

Hamilelik zamanlarında sıkça merak edilen sorulardandır: doğuma kaç gün kaldı? Hafta hafta gebelik takibi nasıl yapılır? Bu tür soruların neredeyse tümünün cevabı gebelik hesaplama aracılığıyla bulunur.

Gebelik hesaplama aracı seçerken akılda tutulması gereken en mühim husus hesaplama aracının kusursuz çalışması ve buna ek olarak gebeliğin haftalık olarak takip edilebilmesidir. Zira hamile kadınlar haftalık hamilelik takibi yaparak içindeki miniğinin haftalık olarak büyümesini ve neye benzediğini bilebilir.

Hamilelik süreçleri kadınların tümü için farklıdır. Bir çok anne çok keyifli ve problemsiz bir hamilelik süreci seyrederken pek çoğu ise bu dönemde ciddi sıkıntılar yaşarlar. Mide bulantısı, bitkinlik, tansiyon düşmesi bu problemlerden bazısıdır.

Bunların yanı sıra hamileler gebelikte bulaşıcı hastalıklara göre de ek olarak tedbirli olmalıdır. Çünkü anne adayındaki bazı virüsler anne rahmindeki bebek için negatif durumlar oluşturur ve bebeğın sağlığını negatif etkileyebilir.

Hafta hafta hamilelik takibi yapabilmenin ayrıca bir önemi de gebelik süresince yaşanabilecek olası olumsuz durumlardan önceden haberdar olmanızdır. Bu vesileyle gebelik döneminizden haberdar olmanın yanı sıra şimdiye dek tecrübe edilmiş gebelik süreci bilgilerinden fayda sağlayabilirsiniz.

Gebelik hesaplama uygulamasının kullanımında dikkat edilmesi gerekli olan diğer mevzu da; gebelik hesaplaması yaptığınız sırada dönem bölümüne adet olduğunuz son tarihin ilk gününü yazmanızdır. Zira hesaplama yaparken sık sık rastlanan hata adet tarihinin son günü girmesi gerekirken farklı tarih yazılmasıdır.

İnternet ortamında sayısız gebelik hesaplama yazılımı vardır ve bu yazılımların pek çoğu stabil sonuçlar vermektedir. Arama motorlarına gebelik hesaplama, gebelik hesaplama 2016 vb. cümleler aratarak uygulamalara ulaşabilirsiniz. Bu şekilde ulaşabileceğiniz pek çok sonuçtan çok beğendiğinizi dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder