6 Ekim 2016 Perşembe

Hamileliğinizi Fizyolojinizdeki Emarelerden Tespit Edin

Çocuk sahibi olmak arzusundaki bir bayanın ay hali tarihinde bir gün bile gecikme görülse zihninde can bulan yegane soru işareti “hamilelik belirtileri nelerdir?” gibi olabilir, sonunda adet kanaması belirirse bunun gibi belirsizlikler kadını canını sıkabilir, hatta ve hatta ay ay tekerrür ediyorsa yorgunluğa sebebiyet verebilir.

Hekimler ve asistanlar en hatasız sonucu söyleyebilmek için başka lokasyonlarda testi ile gebelik tahlili uygulaması yapılacaksa ay başı tarihinin üzerinden asgari yüz yirmi saat sonra uygulanmasını öneriyorlar, lakin net karar kan testiyle alınıyor elbette.

Bir çok dönem bayanlar bakımından özeldir tabi ki lakin gebelik süreci kadınların tümü bakımından hiç kuşkusuz çok mühim dönemlerdendir. Hamileler yavrularını rahminde barındırır gebelik süreci tamamında. İşte bu dönemde pek çok emek ve fedakarlık abidesi olurlar. Baş ağrıları, baş dönmeleri veya benzeri bir sürü problem ile karşılaşabilirler ancak bunların tümü anne adaylarının tamamına yakınında belirlenen basit hamilelik belirtilerindendir. Hamilelerin hamilelik belirtileri nelerdir? sorularını yanıtlarken bahsedeceğimiz hamilelik belirtileri bu kategoride kabul edilebilir.

Gebeliğin oldukça önemli habercisi ay başı halinin gecikmesi olmasına rağmen belli başlı erken belirtiler adet gecikmesinden önce dahi gebelik durumuna işaret edebilir. Akıldan çıkarılmaması gerekli olan hamilelik belirtilerinin kadınlar
arasında hatta gebelikten gebeliğe ayrılık göstereceğidir.

Hamilelik belirtileri ifadesiyle öncelikle akıllara gelen şey adet vaktinin gecikmesidir.
Ama meydana gelen bu vaziyet daima kesin bir şekilde yüzde yüz hamile kaldığının bir belirtisi her zaman olmayabilir.

Şöyle ki; mental anlamda zayıf, huzursuz veya halsizsen, aşırı zayıfsan, yoğun bir işte çalışıyorsan veya bölgesel değişikliklerden etkileniyorsan adet gecikmesi gebe kaldığına dair kesin sonuç veremez.

Gebe kadınların pek çoğu genelde hamile kaldığını fizyolojisindeki bir çok değişikliklerden hissedebilir. bunlardan bazıları; baş dönmeleri, sürekli halsiz hissetmek, sebepsiz sinirlenme, ağlama krizleri veyahut nedensiz mutluluk gibi yersiz ruhsal değişmeler, göğüslerin büyümesi hatta zaman zaman acıyacak kadar şişip ağrı yapmaları, bedenin genel olarak yara tutması, ellerin ayakların şişmesi, kasıklarda sancıya benzer bir acı hissi, sıklıkla idrara çıkma, bel ağrıları, gözlerde büyüme, sıklaşan akıntılar, boşaltım problemleri şeklinde söylenebilir. Genellikle gebe kadınların ifade ettiği durumlar aynı adet sürecindeki şikayetlere çok yakınlık gösterebilir. Buna binaen gebe olmak isteyen kadınların ay hali emarelerini hamilelikle birbirine karıştırmaları sık sık karşılaşılan bir durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder