4 Ekim 2016 Salı

Gebelik Belirtileri Ne Zaman Görülmeye Başlar

Gebe olmak isteyen pek çok kadının ay hali tarihinde bir gün bile gecikme olsa zihninde canlanan ilk soru işareti “hamilelik belirtileri neler olabilir?” gibi olup, süreç bitiminde adet kanaması belirirse bunun gibi dönemler bayanları canını sıkabilir, hatta her ay tekerrür ediyorsa yorgunluğa sebebiyet verebilir.

Hekimler ve asistanlar en net sonucu söyleyebilmek için evinizde idrar tahlili aracılığıyla gebelik tahlili kontrolü yapılacaksa adet zamanının üzerinden en az 120 saat sonra uygulanmasını söylüyorlar, ama kesin karar kan testiyle elde ediliyor elbette.

Bir çok dönem bayanlar açısından özeldir muhakkak lakin gebelik süreci bir kadın bakımından muhakkak çok önemli dönemdir. Anne adayları bebeklerini karnında barındırır hamilelik süreci boyunca. Bu süreçte sınırsız zahmet ve vefa örneği sunarlar. Baş ağrıları, çatlaklar veya bunlara benzer çokça sorun karşılarına çıkabilir ancak bunların tamamı anne adaylarının çoğunda görülen sıradan hamilelik belirtilerindendir. Kadınların hamilelik belirtileri nelerdir? ifadelerini cevaplarken izah edeceğimiz hamilelik belirtileri bu bağlamda değerlendirilebilir.

Hamileliğin en önemli habercisi regl halinin gecikmesi olsa da bazı belirtiler adet gecikmesinden önce dahi hamilelik durumuna işaret edebilir. Unutulmaması gereken hamilelik belirtilerinin insandan insana hatta gebelikten gebeliğe değişiklik gösterdiğidir.

Hamilelik belirtileri ifadesiyle ilk önce hatırımıza gelen konu adet vaktinin gecikmesidir.
Ama yaşanan bu gecikme her zaman net bir şekilde %100 gebe kaldığının bir işareti her zaman olmayabilir.

Açıklamak gerekirse; mental manada zayıf, hasta ya da mayışmışsan, fazlaca düşük kiloluysan, stresli bir işte çalışıyorsan veya bölgesel faklılıklardan rahatsız oluyorsan adet gecikmen hamile kaldığına dair kesin bir bilgi veremeyebilir.

Hamile kadınların pek çoğu genellikle hamile olduğunu fizyolojisindeki bir çok değişikliklerden anlayabilir. Bu değişiklikler; baş dönmeleri, yorgunluk halleri, nedensiz sinirlenme, ağlama krizleri ya da sebepsiz mutluluk hali gibi zamansız mental değişimler, göğüslerin büyümesi ve zaman zaman dokunamayacak kadar büyüyüp ağrı yapmaları, vücudun genel olarak yara oluşması, kolların bacakların şişmesi, kasıklarda sancıya benzer bir his, sıklıkla wc ihtiyacı, bel ağrıları, göz bebeklerinde büyüme, çoğalan akıntılar, boşaltım problemleri şeklinde sıralanabilir. Genelde hamile bayanların tarif ettiği şikayetler aynı ay başı dönemindeki problemlere oldukça benzerlik gösterebilir. Bundan dolayı bebek isteyen bayanların adet belirtilerini gebelikle ayırt edememeleri fazlaca görülebilen bir durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder