4 Ekim 2016 Salı

Gebelik Hesaplama Yazılımı | Bebeğiniz Ne Zaman Dünyaya Gelecek?

Hamilelik süreci kuşkusuz bir kadının yaşamlarındaki en değerli zamanlardan biridir. hamilelik dönemi boyunca ümitle yavrusunu gözler anne, meleğiyle karşılaşacağı günün hayalini düşler daima. Gebelik hesaplama aracıyla dost olur adeta. Bu dönem çok da keyifli ilerlemeyebilir tabi bir çok hususta tecrübe edildiği gibi bu mevzuda da zorluk yaşamadan huzura kavuşulmıyor.

Hamile kadınların hepsi sıhatli bir bebek dünyaya getirebilmek için hamilelikleri sürecinde kendilerine ve yavrusunun sağlığına azami düzeyde özen göstermelidirler. Bu sebeptendir ki sık sık kadın doğum doktorlarına kontrole giderek yavrularının sağlık durumu ile ilgili bilgi alırlar ancak ayda bir gidilen tetkikler her zaman yetmeyebilir. Tam bu durumda anne adayları doktor kontrollerine ek olarak kendileri hamilelik takibi yapmak isterler.

Anne adaylarının her zaman sorduğu suallerdendir: bebeğim hangi gün doğacak? Gebelik haftası nasıl hesaplanır? Bunlara benzer suallerin neredeyse hepsinin yanıtı gebelik hesaplama aracılığıyla bulunur.

Gebelik hesaplama aracı belirlerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu hesaplama aracının kusursuz çalışıyor olması ve hafta hafta gebelik takibi yapılabilmesidir. Çünkü hamile kadınlar hafta hafta gebelik takibi yaparak rahmindeki meleğinin hafta hafta ilerlemesini ve hangi meyve veya sebze kadar olduğunu gözlemleyebilir.

Hamilelik zamanları bütün kadınlar için değişkenlik gösterir. Pek çok anne adayı oldukça huzurlu ve problemsiz bir hamilelik dönemi seyrederken bir kısmı ise bu dönemde ciddi problemler yaşarlar. Mide bulantısı, yorgunluk, baş dönmesi bunun gibi sorunlardan bazısıdır.

Bunlara ek olarak anne adayı gebelikte salgın hastalıklara göre de fazladan önlem almalıdır. Çünkü  bazı rahatsızlıklar bebek için istenmeyen tesir oluşturur ve sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Hafta hafta gebelik takibi yapmanın diğer önemi de gebelik sürecinde yaşanabilecek olası negatif hallerden önceden bilgi sahibi olmanızdır. Böylelikle hamilelik sürecinizden bilgi sahibi kalmanın yanında şimdiye kadar yaşanmış gebelik süreci bilgilerinden fayda sağlayabilirsiniz.

Gebelik hesaplama uygulamasının kullanımında dikkat edilmesi gereken diğer konu ise; gebelik hesaplaması yaparken adet olduğunuz son tarihin ilk gününü yazmanızdır. Çünkü hamilelik hesaplama yapıldığı sırada en sık yapılan hata adet tarihinin son günü girmesi gerekirken farklı bir tarih yazılmasıdır.

İnternet ortamında çokça gebelik hesaplama uygulaması mevcuttur ve bu programların bir çoğu doğru sonuçlar vermektedir. Google'a gebelik hesaplama, hamilelik haftası hesaplama vb. ifadeler aratarak araçlara erişim sağlayabilirsiniz. Bu şekilde elde edeceğiniz pek çok hesaplayıcılar arasından çok beğendiğinizi dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder