5 Ekim 2016 Çarşamba

Hamileliğinizi Nasıl Takip Ediyorusnuz?

Hamilelik süreci hiç kuşkusuz anne adaylarının hayatındaki en değerli dönemlerden biridir. gebelik dönemi boyunca sabırla bebeğini bekler anne adayı, miniğiyle karşılaşacağı anın rüyasını görür her zaman. Gebelik hesaplama programlarıyla dost gibi olur neredeyse. Bu dönem rahat geçmez muhakkak her mevzuda görüldüğü gibi işte bu mevzuda da sıkıntı çekmeden mutluluğa varılamıyor.

Bütün anne adayları sağlıklı bir evlat dünyaya getirebilmek amacıyla hamilelikleri sürecinde kendi sağlığına ve bebeklerine azami seviyede dikkat etmelidirler. Bu nedenledir ki sıklıkla kadın doğum hastanelerine kontrole giderek yavrularının sağlık durumu hakkında bilgi alırlar lakin belli dönemlerde yaptırılan bu muayeneler zaman zaman tatmin edici olmayabilir. İşte bu noktada anne adayları doktor kontrollerine ek olarak bireysel olarak gebelik takibi yapmaya niyetlenirler.

Anne adaylarının her zaman sorduğu sorulardandır: doğuma kaç gün kaldı? Hafta hafta gebelik takibi nasıl yapılır? Buna benzer suallerin hemen hemen tamamının cevabı gebelik hesaplama aracılığıyla bulunur.

Gebelik hesaplama aracı seçiminde dikkat edilmesi gereken en mühim konu yazılımın düzgün çalışması ve hamileliğin düzenli olarak takip edilebilmesidir. Çünkü anne adayları hafta hafta gebelik takibi yaparak rahmindeki miniğinin haftalık gelişimini ve neye benzediğini bilebilir.

Hamilelik zamanları her kadın için farklı farklıdır. Bir çok anne çok huzurlu ve problemsiz bir hamilelik dönemi geçirirken bir kısmı ise gebelik döneminde oldukça önemli problemler yaşamaktadırlar. Mide sorunları, bitkinlik, baş dönmesi gibi benzer rahatsızlıklardan bazısıdır.

Buna ek olarak anne adayı hamilelikte bulaşıcı virüslere göre de ayrıca tedbirli olmalıdır. Zira hamilelerdeki belli başlı virüsler bebek için olumsuz durumlar oluştuması sonucunda bebeğın sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Hafta hafta hamilelik takibi yapmanın bir diğer önemi ise hamilelik sürecinde rastlanabilecek olası olumsuz durumlardan evvelden bilgi sahibi olmanızdır. Böylelikle hamilelik döneminizden bilgi sahibi kalmanın yanında bu güne kadar bilinen hamilelik dönemi tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.

Gebelik hesaplama uygulamasının kullanımında üzerinde durulması gereken diğer bir konu da; gebelik hesaplaması yaparken son adet tarihinizin ilk gününü girmenizdir. Zira hamilelik hesaplama yaparken sık sık görülen sorun adet tarihinin son günü girmesi gerekirken farklı bir tarih girilmesidir.

Web deryasında oldukça fazla gebelik hesaplama uygulaması bulunmaktadır ve bu programların bir çoğu stabil çalışmaktadır. Google'a gebelik hesaplama, hamilelik haftası hesaplama gibi cümleler girerek uygulamalara ulaşabilirsiniz. Bunun gibi erişebileceğiniz oldukça fazla hesaplayıcıdan en beğendiğinizi düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Hepinize huzurlu ve kolay gebelikler temenni ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder