25 Ekim 2016 Salı

Gebelik Haftası Hesaplama | Gebelik Takibi

Gebelik süreci kuşkusuz bayanların ömürlerindeki en önemli dönemlerden biridir. hamilelik süreci boyunca ümitle yavrusunu gözler anne adayı, miniğiyle göz göze geleceği günün hasretiyle yanar her zaman. Gebelik hesaplama araçlarıyla arkadaş olur neredeyse. Bu süreç kolay ilerlemeyebilir muhakkak her konuda olduğu gibi bu konuda da zorluk yaşamadan rahata kavuşulmıyor.

Bütün anne adayları sıhatli bir çocuk hayata kazandırmak gayesiyle hamilelikleri boyunca şahsi sağlığına ve bebeğinin sağlığına çok özen göstermelidirler. Bu sebeptendir ki mütemadiyen doktorlara muayeneye giderek bebeklerinin sağlık durumu ile ilgili bilgi edinirler lakin belli dönemlerde gidilen tetkikler bazı zamanlar tatmin etmeyebilir. Tam bu noktada anneler doktor kontrollerine ek olarak kendileri hamilelik takibi yapmaya niyetlenirler.

Gebelik döneminde daima aratılan sorulardandır: bebeğim ne zaman dünyaya gelecek? Gebelik haftası nasıl hesaplanır? Bunlara benzer soruların hemen hemen tamamının cevabı gebelik hesaplama aracı ile bulunur.

Gebelik hesaplama uygulaması seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu hesaplama aracının düzgün çalışıyor olması yanında hafta hafta gebelik takibi yapılabilmesidir. Çünkü anne adayları haftalık gebelik takibi yaparak içindeki miniğinin haftalık büyümesini ve hangi meyve veya sebze kadar olduğunu gözlemleyebilir.

Hamilelik dönemleri her kadın için farklı farklıdır. Pek çok anne oldukça huzurlu ve sorunsuz bir hamilelik dönemi seyrederken bazıları ise bu dönemde ciddi sorunlar yaşamaktadırlar. kusma, yorgunluk, baş dönmesi bu problemlerden başlıcalarıdır.

Bunların yanı sıra hamileler hamilelikte salgın hastalıklara göre de ek olarak dikatli olmalıdır. Zira  bazı hastalıklar bebek için olumsuz tesir oluşturarak sağlığını etkileyebilir.

Hafta hafta hamilelik takibi yapmanın bir diğer önemi ise gebelik sürecinde yaşanabilecek olası istenmeyen hallerden evvelden haberdar olmanızdır. Bu vesileyle gebelik döneminizden haberdar kalmanın yanında şimdiye kadar bilinen gebelik süreci deneyimlerinden istifade edersiniz.

Gebelik hesaplama aracının kullanımında özen gösterilmesi gerekli olan diğer bir mevzu da; gebelik hesaplaması yaptığınız esnada dönem kısmına son adet tarihinizin ilk gününü yazmanızdır. Çünkü hamilelik hesaplama yapılırken sık sık rastlanan sorun son adet tarihi girmesi gerekirken başka tarih veya tarihler girilmesidir.

İnternet dünyasında çokça gebelik hesaplama yazılımı bulunmaktadır ayrıca bu uygulamaların pek çoğu stabil sonuçlar vermektedir. Google'a gebelik hesaplama, hamilelik haftası hesaplama vb. kelimeler girerek gebelik haftası hesaplayıcılara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun gibi bulabileceğiniz çokça uygulamalar arasından en sevdiğinizi dilediğinizce değerlendirebilirsiniz.

Hepinize mutlu ve kolay gebelikler dilerim.

Kaynak: Yenianneyim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder