5 Ekim 2016 Çarşamba

Annelik Serüvenine Başlıyoruz

Çocuk sahibi olmak arzusundaki bir hanımın ay hali tarihinde  gün dahi gecikme görülse zihninde canlanan ilk soru işareti “hamilelik belirtileri ne zaman görülür?” tarzında olabilir, sonunda ay hali kanaması meydana gelirse bunun gibi zamanlar kadını üzebilir, ek olarak zaman zaman tekerrür ediyorsa yorgunluğa sebebiyet verebilir.

Hekimler veya hemşireler en makul kararı alabilmek amacıyla farklı lokasyonlarda testi yöntemiyle gebelik testi uygulaması yapılacaksa adet tarihinin üzerinden en az yüz yirmi saat geçmesini ifade ediyorlar, ama net karar kan testinde çıkıyor elbette.

Pek çok dönem anne adayları için özeldir tabi ki ancak gebelik dönemi bir kadın için muhakkak en önemli dönemdir. Hamileler meleklerini içinde taşır 9 ay boyunca. İşte bu süreçte pek çok emek ve fedakarlık gösterirler. Sancılar, baş dönmeleri ve benzeri pek çok sorun ile karşılaşabilirler ancak bu sorunların tamamına yakını anne adaylarının tamamına yakınında rastlanan basit gebelik belirtilerine dahildir. Hamilelik belirtileri nelerdir? sorularını cevaplarken ifade edeceğimiz gebelik belirtileri bu kategoride ele alınmalıdır.

Hamilelik sürecinin oldukça önemli habercisi regl halinin gecikmesi olmasına rağmen bazı emareler regl ötelenmesinden önce dahi hamilelik durumuna işaret edebilir. Hatırdan çıkarılmaması gereken hamilelik belirtilerinin kişiden kişiye hatta hamilelikten hamileliğe ayrılık göstereceğidir.

Hamilelik belirtileri söylemiyle evvela hatırımıza gelen.
Lakin yaşanan bu gecikme her zaman net bir şekilde %100 hamile olduğunun bir emaresi olabilir anlamına gelmez.

Şöyle ifade edelim; psikolojik bakımdan zayıf, hasta ya da vitaminsizsen, fazlaca zayıfsan, hareketli bir işte görevdeysen veyahut dönemsel değişikliklerden rahatsız oluyorsan ay hali gecikmen hamile olduğun hakkında kesin hüküm veremeyebilir.

Hamile çok hanım genelde hamile kaldığını vücudundaki bir çok değişikliklerden hissedebilir. bunlardan başlıcaları; mide bulantıları, devamlı halsiz hissetmek, zamansız asabiyet, ağlama krizleri ya da nedensiz sevinç hali ve bunun gibi zamansız mental değişmeler, göğüslerin dolgunlaşması hatta bazı zamanlar acıyacak kadar dolgunlaşıp ağrı yapmaları, bedenin belirli yerlerinde ödem tutması, kolların bacakların kalınlaşması, kasıklarda ağrıya benzer bir his, sıklıkla idrara çıkma, sırt sancıları, gözlerde genişleme, artan akıntılar, boşaltım enfeksiyonu olarak sayılabilir. Genelde anne adaylarının ifade ettiği durumlar aynı ay başı dönemindeki problemlere oldukça benzerlik gösterebilir. Bundan dolayı hamile kalmak isteyen bayanların regl durumlarını hamilelikle birbirine karıştırmaları çok karşılaşılan olaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder