30 Eylül 2016 Cuma

Hamilelik Hespalama Programı | Bebeğim Ne Zaman Doğacak?

Hamilelik zamanları kuşkusuz anne adaylarının ömürlerindeki en değerli zamanlardan biridir. 9 ay süreci boyunca ümitle bebeğini gözler anne, yavrusuyla göz göze geleceği anın hayalini kurar daima. Gebelik hesaplama aracıyla sırdaş olur adeta. Hamilelik dönemi kolay geçmez tabi pek çok mevzuda olduğu gibi bu mevzuda da zorluk yaşamadan feraha varılamıyor.

Hamile hanımların hepsi sıhatli bir çocuk dünyaya getirebilmek amacıyla hamilelikleri döneminde kendilerine ve yavrusunun sağlığına azami ölçülerde önem vermelidirler. Bu nedenledir ki mütemadiyen hekimlere muayeneye giderek bebeklerinin sağlığı ile ilgili bilgi alırlar lakin zaman zaman gidilen muayeneler her zaman yeterli gelmeyebilir. İşte bu durumda anneler doktor kontrollerine ek olarak bireysel olarak hamilelik takibi yapmak isterler.

Anne adaylarının her zaman sorduğu suallerdendir: doğuma ne kadar kaldı? Gebelik haftası nasıl hesaplanır? Bu tür ifadelerin neredeyse tümünün cevabı gebelik hesaplama aracılığıyla bulunabilir.

Gebelik hesaplama uygulaması belirlerken dikkat edilmesi gereken en mühim konu hesaplama aracının hatasız çalışıyor olması yanında hafta hafta gebelik takibi yapılabilmesidir. Zira anne adayları haftalık hamilelik takibi yaparak içindeki bebeğinin hafta hafta ilerlemesini ve hangi meyve veya sebze kadar olduğunu takip edebilir.

Gebelik süreçleri kadınların tümü için farklı farklıdır. Bir çok anne adayı çok huzurlu ve problemsiz bir hamilelik dönemi seyrederken bir kısmı ise hamilelik döneminde önemli problemler yaşayabilirler. kusma, bitkinlik, tansiyon sorunları bunun gibi sorunlardan sadece bir kaçıdır.

Bunlara ek olarak gebeler gebelikte salgın virüslere göre de ayrıca tedbir almalıdır. Çünkü annedeki bazı hastalıklar bebek için olumsuz tesir oluşturur ve bebeğın sağlığını etkileyebilir.

Hafta hafta hamilelik takibi yapmanın bir diğer önemi de gebelik dönemlinde rastlanabilecek muhtemel istenmeyen durumlardan evvelden haberdar olmanızdır. Bu sayede hamilelik sürecinizden bilgi sahibi olmanın yanı sıra bu güne kadar tecrübe edilmiş gebelik süreci bilgilerinden istifade edersiniz.

Gebelik hesaplama uygulamasının kullanımında dikkat edilmesi gerekli olan bir diğer durum ise; gebelik hesaplaması yaptığınız sırada tarih kısmına adet olduğunuz son tarihin ilk gününü yazmanızdır. Zira hamilelik hesaplama yaparken sıkça rastlanan problem son adet tarihi girmesi gerekirken farklı bir tarih veya tarihler girilmesidir.

İnternet deryasında oldukça fazla gebelik hesaplama programı mevcuttur ayrıca bu uygulamaların bir çoğu doğru sonuçlar vermektedir. Google'a gebelik hesaplama, gebelik hesaplama 2016 vb. kelimeler yazarak araçlara erişim sağlayabilirsiniz. Bunun gibi ulaşabileceğiniz çokça uygulamalar arasından çok beğendiğinizi istediğiniz aralıklarla değerlendirebilirsiniz.


Yenianneyim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder