28 Eylül 2016 Çarşamba

Gebelik Hesaplama Aracı ve Hafta Hafta Gebelik Takibi

Gebelik süreci şüphesiz bir kadının yaşamlarındaki en özel zamanlardan biridir. 9 ay süreci boyunca heyecanla miniğini bekler anne, bebeğiyle rastlaşacağı günün hasretiyle yanar daima. Gebelik hesaplama araçlarıyla dost gibi olur adeta. Hamilelik süreci çok da keyifli ilerlemeyebilir tabi her hususta olduğu gibi işte bu mevzuda da çile çekmeden rahata kavuşulmıyor.

Gebe kadınların tümü sağlıklı bir evlat hayata kazandırmak için hamilelikleri boyunca kendilerine ve yavrusunun sağlığına azami seviyede dikkat etmelidirler. bundan dolayıdır ki sıklıkla hastanelere kontrole giderek miniklerinin sağlık durumu hakkında bilgi alırlar ancak zaman zaman yaptırılan muayeneler zaman zaman yeterli gelmeyebilir. Tam bu hususta anne adayları doktor kontrollerine ek olarak bireysel olarak hamilelik takibi yapmaya niyetlenirler.

Gebelik zamanlarında her zaman tekrarlanan sorulardandır: doğuma kaç gün kaldı? Gebelik haftası nasıl hesaplanır? Bunlar gibi soruların neredeyse tamamının cevabı gebelik hesaplama aracı ile bulunabilir.

Gebelik hesaplama uygulaması seçiminde dikkat edilmesi gereken en mühim konu yazılımın kusursuz çalışması yanında hafta hafta gebelik takibi yapılabilmesidir. Zira müstakbel anneler haftalık gebelik takibi yaparak karnındaki miniğinin hafta hafta ilerlemesini ve hangi meyve veya sebze kadar olduğunu gözlemleyebilir.

Hamilelik süreçleri her kadın için farklıdır. Bir çok kadın oldukça huzurlu ve sorunsuz bir hamilelik süreci seyrederken bazıları ise hamilelik döneminde oldukça önemli sorunlar yaşayabilirler. kusma, yorgunluk, hipertansiyon bunun gibi rahatsızlıklardan sadece bir kaçıdır.

Yukarıdakilere ek olarak gebeler hamilelikte salgın hastalıklara karşı da fazladan önlem almalıdır. Zira anne adayındaki belli başlı hastalıklar anne karnındaki bebek için olumsuz tesir oluştuması sonucunda sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Düzenli bir şekilde hamilelik takibi yapmanın bir diğer önemi de hamilelik süresince rastlanabilecek olası olumsuz durumlardan evvelden haberdar olmanızdır. Bu sayede hamilelik sürecinizden haberdar olmanın yanı sıra şimdiye kadar bilinen gebelik dönemi deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

Gebelik hesaplama uygulamasının kullanımında dikkat edilmesi gereken diğer bir mevzu ise; gebelik hesaplaması yaparken son adet tarihinizin ilk gününü girmenizdir. Zira hamilelik hesaplama yaparken sıkça görülen problem adet tarihinin son günü girmesi gerekirken farklı takvim seçilmesidir.

İnternet deryasında çokça gebelik hesaplama uygulaması mevcuttur ve bu uygulamaların pek çoğu doğru çalışmaktadır. Google'a gebelik hesaplama, gebelik haftası hesaplama gibi kelimeler aratarak uygulamalara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Böylelikle ulaşabileceğiniz çokça hesaplayıcıdan en sevdiğinizi düzenli olarak değerlendirebilirsiniz.

Yararlı olması dileğiyle.

Kaynak: Yenianneyim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder