28 Eylül 2016 Çarşamba

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Gebe olmak isteyen bir hanımın ay hali tarihinde  gün dahi öteleme olsa aklında hayat bulan öncelikli soru işareti “hamilelik belirtileri nelerdir?” tarzında olacaktır, sonunda adet kanaması ortaya çıkarsa bunun gibi zamanlar kadınları üzer, ayrıca ay ay tekrarlıyorsa yorgunluğa sebebiyet verebilir.

Hekimler ve asistanlar kesin kararı alabilmek hedefiyle evinizde testi yöntemiyle gebelik testi kontrolü yapılacaksa ay başı zamanının üstünden en az 5 gün geçmesini öneriyorlar, ama net karar kan testinde elde ediliyor muhakkak.

Bir çok dönem bayanlar için benzersizdir muhakkak ancak gebelik süreci kadınların tümü için ayan beyan en mühim dönemdir. Anneler yavrularını rahminde barındırır 9 ay tamamında. Bu dönemde sınırsız zahmet ve vefa örneği sunarlar. Kabızlık, baş dönmeleri veya bunlara benzer bir sürü problem karşılarına çıkabilir ancak bunların tamamı gebe kadınların tümüne yakınında görülen basit hamilelik belirtilerine dahildir. Kadınların hamilelik belirtileri nelerdir? ifadelerini yanıtlarken izah edeceğimiz hamilelik belirtileri bu bağlamda ele alınmalıdır.

Hamileliğin en kritik habercisi ay başı gecikmesi olsa bile belli başlı emareler regl halinin geç olmasında önce dahi hamileliğe işaret edebilir. Akıldan çıkarılmaması gereken hamilelik belirtilerinin kadınlar
arasında hatta gebelikten gebeliğe değişiklik göstereceğidir.

Hamilelik belirtileri ifadesiyle öncelikle insanların aklına gelen olay ay hali gecikmesidir.
Ama yaşanan bu gecikme her zaman kesin bir şekilde yüzde yüz hamile olduğunun bir işareti kesin bir şekilde olmayabilir.

Şöyle ki; ruhsal manada zayıf, bitkin veya mayışmışsan, aşırı düşük kiloluysan, İş yerinde stres altında görevdeysen veya dönemsel ısı değişimlerinden rahatsız oluyorsan ay hali gecikmesi gebe kaldığına dair kesin bir bilgi veremeyebilir.

Hamile çok kadın genellikle hamile olduğunu bedenindeki bir çok faklılıklardan hissedebilir. Bu değişiklikler; baş dönmeleri, sürekli halsiz hissetmek, sebepsiz asabiyet, ağlama nöbetleri veyahut nedensiz mutlu olma ve bunun gibi yersiz duygusal değişimler, göğüslerin büyümesi ve bazen dokunamayacak kadar dolgunlaşıp acı vermeleri, bedenin genel olarak ödem tutması, ellerin ayakların şişmesi, rahimde sancıya benzer bir acı hissi, sık sık idrara çıkma, sırt sancıları, gözlerde genişleme, fazlalaşan akıntılar, idrar yolları sorunları şeklinde sayılabilir. Genelde anne adaylarının ifade ettiği durumlar aynı ay hali dönemindeki problemlere oldukça benzerlik gösterebilir. Bundan dolayı hamile olmak isteyen kadınların regl durumlarını hamilelikle karıştırmaları çok rastlanan durumdur.

Kaynak: Yenianneyim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder