28 Eylül 2016 Çarşamba

Hamilelik Belirtileri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hamile kalmak isteyen pek çok hanımın adet zamanında tek gün dahi gecikme gözlemlense aklında canlanan yegane sual “hamilelik belirtileri neler olabilir?” benzeri olabilir, sonunda ay hali kanaması meydana gelirse böyle zamanlar hanımları canını sıkabilir, hatta ve hatta ay ay tekrar ediyorsa yorar.

Doktorlar veya hemşireler en net kararı alabilmek hedefiyle evde idrar aracılığıyla gebelik tahlili kontrolü yapılacaksa ay başı vaktinin üzerinden en az beş gün sonra uygulanmasını söylüyorlar, ama net sonuç kan testiyle alınıyor muhakkak.

Her dönem anne adayları açısından özeldir muhakkak ancak gebelik süreci pek çok kadın bakımından ayan beyan en önemli dönemdir. Anneler bebeklerini karnında taşır 9 ay boyunca. Bu süreçte pek çok zahmet ve fedakarlık sunarlar. Kabızlık, çatlaklar ve bunun gibi bir çok sıkıntı karşılarına çıkabilir ancak bu sorunların hepsi anne adaylarının tamamına yakınında rastlanan basit gebelik belirtilerindendir. Kadınların hamilelik belirtileri nelerdir? sorularını yanıtlarken ifade edeceğimiz hamilelik belirtileri bu bağlamda değerlendirilebilir.

Hamilelik döneminin en önemli habercisi regl gecikmesi olmasına rağmen belli başlı emareler adet ötelenmesinden önce dahi gebe olduğunuza delalet edebilir. Unutulmaması gereken hamilelik belirtilerinin kişiden kişiye daha da ötesinde hamilelikten hamileliğe değişiklik göstereceğidir.

Hamilelik belirtileri deyimiyle öncelikli olarak insanların aklına gelen.
Lakin meydana gelen bu gecikme her zaman net bir şekilde yüzde yüz gebe olduğunun bir belirtisi her zaman olmayabilir.

Açıklamak gerekirse; psikolojik manada zayıf, hasta ya da halsizsen, çok zayıfsan, çalışma yerinde baskı altında çalışıyorsan ya da dönemsel sıcaklık değişimlerinden rahatsız oluyorsan ay hali gecikmen hamile kaldığına dair net bilgi veremez.

Gebe kadınların pek çoğu genellikle hamile kaldığını vücudundaki pek çok değişikliklerden hissedebilir. bunlardan bazıları; mide yanmaları, devamlı halsiz hissetmek, sebepsiz asabiyet, ağlama krizleri veyahut sebepsiz mutluluk ve bunun gibi yersiz ruhsal farklılıklar, göğüslerin büyümesi hatta zaman zaman dokunamayacak kadar büyüyüp acı vermeleri, bedenin genel olarak ödem belirmesi, ellerin bacakların kalınlaşması, rahimde ağrıya benzer bir acı hissi, mütemadiyen wc ihtiyacı, bel ağrıları, göz bebeklerinde büyüme, artan akıntılar, boşaltım enfeksiyonu olarak sayılabilir. Genellikle anne adaylarının tarif ettiği problemler aynı ay başı dönemindeki şikayetlere oldukça yakınlık gösterir. Bundan dolayı hamile olmak isteyen kadınların adet belirtilerini gebelikle ayırt edememeleri sık sık karşılaşılan olaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder