20 Aralık 2016 Salı

Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır? | Detaylı Anlatım

Biz kadınların neredeyse tamamının sosyal hayatındaki en dikkat gerektiren süreçlerden birisidir gebelik ve doğum serüveni. Bir çok meşakkatle sonuçlanacak olan dokuz aylık gebelik döneminin nihayetinde bir ömür kendisine evlatlık yapacak günahsız yavrusunu basar tenine anne. 9 aylık hamilelik macerasının başlangıcıdır gebelik testi.

Şu an incelediğiniz yazımda; gebelik testi nasıl yapılır?  Kanda hamilelik testi uygulaması, fiyatları, ve erken gebelik testi gibi mevzulara temas ederek bir çok farklı yolu olan hamilelik testi hususunda bilgilendirme yapmaya çaba göstereceğim.

Gebelik Testi Yapmak İçin En Makul Zaman Nedir?

Gebelik bekleyen kadınlar evvela aybaşı takvimlerinde düzensizlik varlığına bakmalıdırlar. Aybaşı tarihinde ötelenme olmuş ise eczaneden makul bir hamilelik testi alarak kolayca hamilelik testi yapabilirler. Bunun yanı sıra yine hatasız sonuç elde edilebilmesi isteniyorsa gebelik testi uygulamak için en azından 2 hafta beklemekte yarar var.

İdrarla Gebelik Testi Nasıl Uygulanır?

Gebelik testi yapmanın en sık bilinen iki yöntemi bulunmaktadır. En basit olanı her yerde uygulanabilen idrarla gebelik testidir. diğeri ise hastanelerde yaptırılabilen kan testiyle tespit edilebilen gebelik testidir.

Gebeliğin ilk anlarından itibaren idrarda hCG hormonu ortaya çıkar. Sağlık birimlerinden makul ücretler karşılığında sahip olabileceğiniz hamilelik testinin olması gerektiği gibi kullanıldığında %95 oranla hatasız sonuç verdiği tespit edilmiştir. Satın alırken testin üzerinde bulabileceğiniz son kullanma tarihine muhakkak dikkat etmeniz gereklidir. Aksi halde yanlış sonuç ile karşılaşma olasılığınız çok yüksektir.

İdrar ile gebelik testi uygulaması da çok kolaydır. Kutu içinden çıkan idrar çubuğunun içerisine aldığınız idrarı test üstünde bulunan bölüme (ifadeleri önemseyerek) beş-on saniye süresince alan dışına çıkarmadan aktarın ve beklemeye başlayın. Bir-beş dakika sonra test sonucunu alacaksınız.

Gebelik Testi Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Modelden modele değişiklik gösteriyor olsa da bir çok gebelik testinde çift kımızı çizgi görünüyorsa pozitiftir (yani hamilesiniz). Tek kırmızı çizgi görünüyorsa sonuç negatif (yani hamilelik yok) anlamına gelir. Gebeliğin başlarında düşük hCG seviyeleri sebebiyle çizgiler belirgin olmayabilir. Gebelik testi neticesinde ortaya çıkan pembe ikinci çizgi sonucun pozitif olduğuna işaret eder.

Kan Tahlili İle Gebelik Testi

Test sonucu bir sebepten dolayı idrar testinde görülmezse veya ultrasonda hamilelik bulgusuna rastlanamamışsa kan ile gebelik testi uygulanabilir. Kanda gebelik testinde B-HCG hormonuna dikkat edilir. Bu şekilde hamileliğin varlığına olduğu hususunda kanaat sahibi olunabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder